02.04.2017

I love springtime!

In bijlage enkele impressies van het moment bij ons in de tuin en serre. Een gelukzalig gevoel, te mogen en kunnen buiten werken bij dit weer.

Maar ook nog wat nieuws met een iets andere toon: er werd vorige week actie gevoerd op het forum van de toekomst van de landbouw, georganiseerd door agro-industriereuzen syngenta en monsanto, die de landbouw van de toekomst nog verder willen verkloten. Ik had er ook moeten zijn, sta er in elk geval volledig achter, achter die actie hé. Bedankt, vrienden van Voedsel Anders om daar jullie stem te laten horen.

In bijlage ook Wim Opbrouck zijn mening, opgetekend voor de beweging van Voedsel Anders.

http://voedsel-anders.be/…/85-wim-opbrouck-laat-zijn-stem-h…

 

Bloemen zijn mooi, maar soms verschijnen ze ook ineens waar je ze liever nog niet zou zien: juist, door het warme weer beginnen dingen al vroegtijdig ‘op te schieten’. Door een fout ging de veldsla vorige week toch niet in de pakketten voor het Waasland, ze is blijven staan en wordt nu verdeeld over de pakketten, maar ziet er al een beetje raar uit vanwege die schietneiging. Hopelijk ook woensdag nog goed, dan krijgen de klanten die ze vorige week verwacht hadden, toch nog hun portie.
Raapjes moeten ook dringend weg, ze zijn aan de kleine kant, maar anders gaan hun energie helemaal in de bloemen steken en eten we er helemaal niet van.

 

Morgen en woensdag in de pakketten:
S: spinazie, raapjes, courgette
M: spinazie, raapjes, courgette, venkel (A’pen)/witloof (Waasland), kervel en/of rucola
L: spinazie, raapjes, courgette, radijsjes, paksoi, kervel en/of rucola, venkel
èn voor iedereen een laatste portie (lichtjes opgeschoten) wintersla (postelein, veldsla, barbarakruid). Indien niet meer in een slaatje: kan je ook superlekker soepje van maken, zeker in combinatie met kervel.