06.03.2017

Hoi hoi,
Een kort berichtje deze week, na twee feestweekends ter gelegenheid van de verjaardag van onze zoon, is het werk in de serre wat achterop gebleven, ik popel dus om eraan te beginnenĀ šŸ˜‰
Vanaf maart nog een paar extra handen twee dagen per week, en dat is nodig, want de groei zit erin! Op het programma deze week: planten van spitskool en koolrabi, perspotjes inzaaien met onze eigen zaden om later te kunnen uitplanten: warmoes, allerlei sla, kruiden en bloemen. Onze tweede partij witloof is klaar (traditioneel allemaal tegelijkertijd natuurlijk), dus het gaat er vandaag allemaal uit en wordt verdeeld over de pakketten van vandaag en volgende week. En verder is er ook een massa spinazie die zal worden gesneden voor collega Mich deze week en volgende week voor ons. Ook massaal aanwezig: ongewenste planten op ongewenste plaatsen: moeten verwijderd worden.
Volgend weekend nog een dagje snoeien en opzetten van een nieuwe composthoop. Ons oude moestuintje willen we ook graag eens onder handen nemen zodat het kan gebruikt worden door de kindjes die hier op kamp zullen komen via droomateliers.
Nu woensdag is het internationale vrouwendag en dan organiseert Evy goes nature een lady’s night waarin allerlei vrouwvriendelijke natuurlijke middeltjes worden gemaakt. De laatste inschrijvingen kunnen nog vandaag!Ā 

In de pakketten vandaag en woensdag:
S: rucola, witloof, rode biet en wortel
M: rucola (A’pen)/kervel (Waasland), rode kool (A’pen)/bloemkool (Waasland), witloof, wortel, prei en selder.
L: rucola (A’pen), kervel (Waasland), witloof, rode biet, bloemkool (A’pen)/Chinese kool (Waasland), prei, selder en courgette of komkommer.

Fruit deze week: banaan en appel, clementine. De grote pakketten krijgen ook nog een avocado en citroen. Wie dit vorige week kreeg in de plaats van ananas, krijgt nu de ananas.

volgende week weer wat foto’s van onze serre en tuin ‘in progress’
Voor nu alvast: smakelijk!

Groetjes
Tine