13.03.2017

Werken op zondag! Ik weet niet waarom, maar ik vind het nog steeds leuker met m’n handen in de grond te wroeten, te wieden, zaaien en planten dan pakweg een terrasje doen en na twee weekends volk te hebben ontvangen, voelde ik me zo vrij als een vogel. Uit ervaring weet ik wel dat het me later op het seizoen wel al eens zal tegensteken, vooral in het tomatenseizoen waarbij tomatenplanten dieven en tomaten plukken de hoofdmoot is. Gelukkig hoef ik dat niet het hele jaar te doen en is het bij ons afwisseling troef!


Zalige dagen, gisteren gonsde het van de kinderstemmen op de achtergrond, die komen maar wat graag in onze wilde tuin spelen met zo’n weer. Die tuin opruimen, daar zullen we ook nog wel wat dagen mee zoet zijn. Zondag vind ik fijn, want dan werk ik alleen en hoef ik niet te delegeren en commanderen (uitgenomen mijn man Dirk dan 😉zo van herstel eens dit en maak eens dat). Vandaag vind ik het dan weer luxe om te kunnen delegeren zodat de afwisselende jobkes die ik mezelf gisteren toedichtte, te kunnen afwerken. Ik ga zo meteen nog witloof kuisen, spinazie en kervel oogsten en pakketten maken voor mijn Antwerpse klantjes.


S: kervel (A’pen)/veldsla (Waasland), spinazie, witte kool.
M: kervel (A’pen)/veldsla (Waasland), spinazie, witloof, bataat=zoete aardappel en broccoli (A’pen)/rode kool (Waasland).
L: kervel (A’pen)/veldsla (Waasland), spinazie, witloof, rode kool, broccoli, pastinaak en oesterzwam voor A’pen/ als er niet voldoende is voor Waasland rucola in de plaats.

De oesterzwampakketten beginnen te geven, maar het is nog even afwachten hoe snel de trossen groeien, dus ik ga ze mondjesmaat in de pakketten kunnen verdelen. 

 

Fruit: appel, citrusvruchten en een avocado voor de kleine pakketten
Voor de grote meer van bovenstaande, en als extra mango en peer.

 

In bijlage nog enkele foto’s van jong, fris groen, onze serre in het vroege voorjaar.