22.01.2017

Morgen en woensdag winterpakket n°3 van dit jaar. Dus in elk geval groentjes die passen bij het weer!
De prei werd al een tiental dagen geleden geoogst door collega Mich van ’t Uilenbos toen ze een lange periode vorst voorspelden. Het wordt daar zeer goed bewaard, dus de prei zal picobello zijn! De savooien werden zaterdagnamiddag geoogst op hetzelfde bedrijf, toen het een paar graden boven nul werd. Hopelijk zijn ze goed, want ik ga ze morgen pas halen. Voor de rest spul van de groothandel, maar alles op en top Belgisch. (in mijn serre valt er deze weken niets te oogsten: zie vorige berichten…., maar met wat warmer weer op komst eind volgende week en de al iets langere dagen zou het toch op gang moeten gaan komen, de meeste bedden zitten nu ook ingeduffeld onder vliesdoek).

Morgen wordt er ook gemest: we gaan met z’n drieën mest van de kar verspreiden in de serre ipv een mestkar in te zetten, de voorbije jaren zorgde dat voor stress omdat die altijd stuk ging halverwege de werken. We zullen ons dus goed warm werken morgen… Als ik het niet vergeet, maak ik wat foto’s…
Vrijdag mag ik al het eerste plantgoed afhalen, dus we waren er goed op tijd bijgeweest dit jaar, mocht het toch niet zo straf zijn beginnen vriezen… Maar dat zal hopelijk als voordeel met zich meebrengen dat er minder ziektes en plagen zijn voor de rest van ’t jaar… Fingers crossed!
Nu maar in m’n bed, morgen vertrek ik om 5u naar de groothandel.
Wat zit er dus in de pakketten?

S: prei, aardpeer, rode biet en een groen blad (veldsla of iets anders)
M: prei, wortel, groene selder, pastinaak, savooi en een groen blad
L: wortel, knolselder, witloof, savooi, pastinaak, broccoli en een groen blad

De kleine fruitpakketten krijgen granaatappel, appel en peer en banaan. De grote krijgen geen granaatappel (kregen ze vorige week), maar wel de andere dingen in iets grotere portie en ook clementines, een pompelmoes en een kaki.