27.03.2017

Maandagmorgen, maar het belooft een mooie dag te worden. En met de langere dag kan men ook na het werk nog een beetje genieten van het mooie weer…
Op ons landje buiten is het goed aan het drogen, hopelijk blijft het nog even aan en dan kunnen we beginnen het gras en de klaver onder te werken om nieuwe bedden te maken. Waar we ons dan de maanden erna suf op zullen wieden 😉 Op het stukje waar vorig jaar al teelden komen dit jaar veldbloemen en bloeiende groenbemesters: het oog wil ook wat. Onze tuin raakt stilaan opgeruimd en de vakantie nadert. Deze paasvakantie voor het eerst een kinderkampje van drie dagen in onze tuin. De pipowagen en het tuinhuis werden omgetoverd tot mini-keuken en knuffelruimte en de zandbak wordt in zijn waarde hersteld.


Het klantenbestand van ons winkeltje groeit gestaag. Net als de gewassen in de serre… Die is stilaan volgeplant en -gezaaid en binnen enkele weken valt er al wat meer te oogsten. De radijsjes, sla, paksoi en raapjes gaan goed vooruit, maar nog niet oogstklaar. Sommige dingen zullen we deze week afoogsten: kervel die vorig jaar werd geplant begint op te schieten dus moet eruit, en ook postelein wordt groot, dat krijgt zeker iedereen in zijn pakket. Er staat nog één partijtje veldsla dat deze week in de pakketten van het Waasland gaat. Spinazie is er bij de vleet, maar gaat ook naar de pakketten van collega Mich, dus deze week enkel voor Antwerpen en volgende week dan voor Waasland. Er zijn ook wel wat trossen oesterzwam, in A’pen hopelijk genoeg voor de M-pakketten. Straks ga ik een hele hoop prei halen bij collega Rudi van Puur Natuur uit Melsele: voor iedereen! En dan zijn er nog één keer winterkooltjes: oef! En wij kijken al uit naar een paar dagen verlof binnenkort, maar deze en volgende week nog vollen bak!


S: postelein/rucola/landkers, kervel, prei
M: idem S, plus savooi (A’pen)/witte kool (Waasland), oesterzwam (A’pen)/knolselder (Waasland), spinazie (A’pen)/paksoi (Waasland)
L: postelein/rucola/landkers, prei, savooikool, wortel, groene selder, kervel (A’pen)/venkel (Waasland), spinazie (A’pen)/paksoi (Waasland).